Nyhet

Easyfill löser ett konvertibel lån med ny finansiering

Butiksinredningsbolaget Easyfill tecknade i juni 2021 ett låneavtal gällande ett konvertibelt lån på 10 miljoner kronor. Detta lån har nu amorterats med ny finansiering av befintliga storägare i bolaget, enligt ett pressmeddelande.

Lånet på 10 miljoner kronor har amorterats med eget rörelsekapital samt lån från tre av bolagets storägare. De tre långivarna är MIC värdepapper (Björn Rodeholt), Future Mind Invest (ett bolag kontrollerat av Håkan och Tobias Sjölander, Martin Lund, samt Björn Bylander) samt Richard Bagge, Easyfills ordförande via bolag. Det nya lånet löper med 12 procent ränta per år med en löptid till 30 juni 2023.

Detta tillsammans med det initiala kapitaltillskottet från licensavtalet med HL Display gör att det gamla lånet kan amorteras i sin helhet samt ger tillskott i form av nytt rörelsekapital.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EasyFill

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EasyFill

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt