Egetis Therapeutics säkrar villkorligt godkännande för Emcitate som varumärke i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Egetis Therapeutics säkrar villkorligt godkännande för Emcitate som varumärke i USA

Läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics meddelar att bolaget har säkrat villkorligt godkännande för Emcitate som varumärke i USA.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Det villkorliga godkännandet har erhållits från US Food and Drug Administration (FDA). Företaget har tidigare fått motsvarande beteckning från European Medicines Agency för användning av Emcitate som varumärke i Europa.

"Detta är det bästa möjliga resultatet för att säkra ett globalt varumärke, och den slutliga godkännandeprocessen för användningen av varumärket Emcitate kommer att kopplas till den regulatoriska ansökan på respektive marknad", skriver bolaget.

Egetis Therapeutics avser att lämna in en ny läkemedelsansökan (New Drug Application, NDA) i USA för Emcitate för behandling av monokarboxylattransportör 8 (MCT8)-brist i mitten av 2023 under den beviljade Fast Track-beteckningen.

“Det gläder mig att våra förberedelser inför lanseringen löper enligt plan. Det är mycket positivt att även FDA stödjer varumärket Emcitate eftersom det är fördelaktigt att ha samma namn globalt. Det är dock viktigt att betona att vi, i enlighet med läkemedelslagstiftningen, inte kommer att marknadsföra Emcitate förrän marknadsföringstillstånd har beviljats. Det finns dock andra initiativ som vi driver redan nu i syfte att förbättra situationen för de som drabbats av MCT8-brist”, säger Henrik Krook, VP Commercial Operations, Egetis Therapeutics.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Egetis Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Egetis Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt