Egetis Therapeutics stärker organisationen inför eventuell lansering av Emcitate 2024
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Egetis Therapeutics stärker organisationen inför eventuell lansering av Emcitate 2024

Läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics fortsätter att rekrytera personer till bolagets kommersiella organisationer i USA och Europa, inför den potentiella lanseringen av Emcitate 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi fortsätter att stegvis etablera en egen kommersiell organisation med målet att ha 40-50 anställda, i USA och Europa tillsammans, vid lanseringen av Emcitate 2024. Det är ett nöje att välkomna dessa mycket erfarna medarbetare till Egetis. Jag är hedrad över att se att vi kan rekrytera topptalanger, med erfarenhet från några av världens mest framgångsrika bioteknikföretag, och med bevisade meriter av att lansera särläkemedel mot mycket sällsynta sjukdomar", kommenterar vd Nicklas Westerholm.

Nigel Nicholls kommer att ansluta i april 2023 som General Manager (GM) Storbritannien och nordeuropeiska klustret (Irland, Norden och Baltikum). Nicholls kommer från Global Blood Therapeutics och tidigare har han bland annat varit landschef och för Storbritannien på Biomarin.

Raymond Francot kommer att börja i januari 2023 som GM Tyskland, Österrike, Schweiz och central- och östeuropeiska klustren. Han har tidigare haft ledande positioner på Myriad Genetics.

Sylvain Forget kommer att ansluta i januari 2023 som GM Frankrike och sydeuropeiska klustret (Portugal, Spanien, Italien och Grekland). Hon kommer från en roll som vd för Bluedil.

John Walsh har rekryterats som Vice President Medical Affairs, Nordamerika. Han anslöt till Egetis i oktober och tidigare har han varit konsult inom Medical Affairs på Thirteen Consulting Group.

Slutligen har Kate Sulham rekryterats som Vice President för ‘Market Access and Pricing’, Nordamerika. Hon anslöt till Egetis i oktober och tidigare har hon varit konsult för flera bioteknikbolag i tidiga skeden med fokus på marknadstillträde och värdebaserade ersättningsstrategier.

Bolagets läkemedelskandidat Emcitate utvecklas som den potentiellt första behandlingen för patienter med MCT8-brist, en sällsynt sjukdom med ett stort medicinskt behov och ingen tillgänglig behandling. Kandidaten ska utvärderas i en kommande fas 3-studie.

https://mfn.se/a/egetis-therapeutics/egetis-fortsatter-att-forstarka-den-kommersiella-och-medical-affairs-organisationen-infor-den-forvantade-lanseringen-av-emcitate-r-2024

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Egetis Therapeutics

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Egetis Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt