Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Egetis Therapeutics stärker organisationen inför eventuell lansering av Emcitate 2024

Läkemedelsutvecklingsbolaget Egetis Therapeutics fortsätter att rekrytera personer till bolagets kommersiella organisationer i USA och Europa, inför den potentiella lanseringen av Emcitate 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Vi fortsätter att stegvis etablera en egen kommersiell organisation med målet att ha 40-50 anställda, i USA och Europa tillsammans, vid lanseringen av Emcitate 2024. Det är ett nöje att välkomna dessa mycket erfarna medarbetare till Egetis. Jag är hedrad över att se att vi kan rekrytera topptalanger, med erfarenhet från några av världens mest framgångsrika bioteknikföretag, och med bevisade meriter av att lansera särläkemedel mot mycket sällsynta sjukdomar", kommenterar vd Nicklas Westerholm.

Nigel Nicholls kommer att ansluta i april 2023 som General Manager (GM) Storbritannien och nordeuropeiska klustret (Irland, Norden och Baltikum). Nicholls kommer från Global Blood Therapeutics och tidigare har han bland annat varit landschef och för Storbritannien på Biomarin.

Raymond Francot kommer att börja i januari 2023 som GM Tyskland, Österrike, Schweiz och central- och östeuropeiska klustren. Han har tidigare haft ledande positioner på Myriad Genetics.

Sylvain Forget kommer att ansluta i januari 2023 som GM Frankrike och sydeuropeiska klustret (Portugal, Spanien, Italien och Grekland). Hon kommer från en roll som vd för Bluedil.

John Walsh har rekryterats som Vice President Medical Affairs, Nordamerika. Han anslöt till Egetis i oktober och tidigare har han varit konsult inom Medical Affairs på Thirteen Consulting Group.

Slutligen har Kate Sulham rekryterats som Vice President för ‘Market Access and Pricing’, Nordamerika. Hon anslöt till Egetis i oktober och tidigare har hon varit konsult för flera bioteknikbolag i tidiga skeden med fokus på marknadstillträde och värdebaserade ersättningsstrategier.

Bolagets läkemedelskandidat Emcitate utvecklas som den potentiellt första behandlingen för patienter med MCT8-brist, en sällsynt sjukdom med ett stort medicinskt behov och ingen tillgänglig behandling. Kandidaten ska utvärderas i en kommande fas 3-studie.

https://mfn.se/a/egetis-therapeutics/egetis-fortsatter-att-forstarka-den-kommersiella-och-medical-affairs-organisationen-infor-den-forvantade-lanseringen-av-emcitate-r-2024

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Egetis Therapeutics

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Egetis Therapeutics

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt