Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Elliott

Elliott Management siktar på att nominera nya ledamöter till Salesforce styrelse - WSJ

Aktivistinvesteraren Elliott Management siktar på att nominera ett antal personer till CRM-specialisten Salesforces styrelse. Det rapporterar Wall Street Journal och hänvisar till källor. Även Bloomberg News har skrivit om detta.

Enligt källorna har Elliott Management haft samtal med en rad tech-vd:ar och andra personer med relevant industribakgrund.

Det var i söndags som affärstidningen rapporterade att Elliott Management tagit en mångmiljardinvestering i CRM-specialisten. Fondbolagets managing partner Jesse Cohn uppgav att han såg fram emot att "arbeta konstruktivt" med Salesforce, ett bolag som han säger sig ha följt under nära två decennier.

Nomineringsfönstret öppnas den 12 februari och stänger den 14 mars. Elliott Management ska ha fört samtal med Salesforce rörande styrelsen, och det är enligt Wall Street Journal inte säkert att parterna kommer att vara överens.

Salesforce är under press och har nyligen presenterat ett omfattande besparingsprogram som innebär att totalt 10 procent av personalstyrkan lämnar. Företaget kommer också att minska sin kontorsstorlek i vissa marknader.

https://www.wsj.com/articles/elliott-prepares-to-nominate-slate-of-directors-at-salesforce-11674765894

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Salesforce.com

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Salesforce.com

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt