EMA går emot FDA - tänker inte råda vaccintillverkare att uppgradera vacciner mot de nya omikronvarianterna
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EMA går emot FDA - tänker inte råda vaccintillverkare att uppgradera vacciner mot de nya omikronvarianterna

EMA

Medan amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har uttalat att framtida covid-19-boostershots specifikt bör inkludera skydd mot omikronvarianterna BA.5 och BA.4, är europeiska läkemedelsmyndigheten EMA inte lika övertygad. Det skriver Reuters som tagit del av en pressbriefing med EMA:s vaccinchef Marco Cavaleri.

Cavaleri uttryckte oro över att vacciner mot BA.5 och BA.4 är i ett tidigt kliniskt stadie, och att det är svårt att förutsäga vilken variant eller subvariant som kommer att vara dominerande under hösten.

"Problemet är att ingen kan förutsäga vad som kommer att cirkulera under hösten och BA.5 kanske inte cirkulerar längre, vad ska vi då göra?", sade vaccinchefen. Istället anser Cavaleri i dagsläget att vaccin mot tidigare stammar av omikron bör användas.

I tisdags släppte amerikanska folkhälsomyndigheten CDC nya uppskattningar som indikerade att BA.5 utgjorde 53,6 procent och BA.4 stod för 16,5 procent av de covid-19-infektioner som registrerades i landet förra veckan.

Moderna, Pfizer och Biontech utvecklar nya vacciner speciellt anpassade mot den ursprungliga omikron-varianten, men studier visar att de inte är lika effektiva mot BA.5 och BA.4 jämfört med ursprungsvarianten BA.1.

Vaccintillverkare har indikerat att de kan köra två produktionslinjer för de anpassade vaccinerna i händelse av olika regulatoriska krav i Europa och USA.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Moderna Inc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.