Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Emergers

Emergers kapar Hilbert Groups motiverade värde

Analysfirman Emergers bestämmer sig för att sänka investeringsbolaget Hilbert Groups motiverade till 6-8 kronor (14-17). Det framgår av en uppdragsanalys.

Enligt Emergers är det viktigaste nyckeltalet för långsiktigt aktievärde när det kommer till Hilbert tillgångar under förvaltning (AUM).

"Även om de 97 miljoner kronor i AUM som rapporterades i Q3'22 är lägre än vad vi uppskattade i början av året, är detta också en återspegling av det faktum att Bitcoin, och de flesta altcoins med det, har sjunkit med cirka 75 procent från toppen i november 2021", skriver Emergers i en kommentar.

"Med ett antagande om ett totalt AUM på 130 miljoner kronor i slutet av 2022, ett kapitalinflöde från flera institutioner och ett pris på Bitcoin som stiger med 50 procent år 2023, finner vi nu stöd för ett motiverat värde på 6-8 kronor per aktie (14-17 kronor) om 12-18 månader."

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.