Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Erik

Erik Penser sänker motiverat värde på 27-29 kronor för Raketech

Efter att Raketech har lämnat en kvartalsrapport med negativ organisk tillväxt väljer Erik Penser Bank att sänka sitt motiverade värde för bolaget till intervallet 27-29 kronor per aktie. Det framgår av en uppdragsanalys.

Raketech kom med sin kvartalsrapport i veckan. Omsättningen steg 28,4 procent till 11,3 miljoner euro. Dock stod den organiska tillväxten för ett negativt bidrag på -4 procent. Sportintäkterna uppgick till 3,5 miljoner euro.

"Trots den negativa organiska tillväxten lämnar vi i stort våra intäktsestimat för innevarande år och prognosperioden oförändrade. Vi bedömer att H2 kommer vara starkt givet att den amerikanska sportsäsongen drar igång och att fotbolls-VM sker under Q4. För innevarande år sänker vi ebitda-estimaten med cirka 7 procent och bedömer att bolaget kommer nå den lägre delen av intervallet för ebitda-marginalen (EPB 40 procent), skriver Penser i en kommentar.

Likt föregående år kom nettoresultatet in på 1,2 miljoner euro.

"Trots bibehållen guidence sänker vi vårt motiverade värde till 27-29 kr. Anledningen är en ökad riskpremie på marknaden för mindre bolag", skriver Penser.

Raketech har handlas upp med 0,3 procent till kursen 17,44 kronor

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Nyheter om Raketech

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Raketech

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt