Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Essity förändrar sin organisation och koncernledning

Hygien- och hälsobolaget Essity genomför förändringar i organisationsstrukturen och koncernledningen. Förändringarna träder i kraft den 31 december 2022. Det framgår av ett pressmeddelande.

I den nya organisationsstrukturen kommer Essity att bestå av fyra affärsenheter:
* Consumer Goods Americas
* Consumer Goods EMEA
* Professional Hygiene
* Health & Medical

Consumer Goods Americas kommer att innefatta kategorierna Consumer Tissue, Baby Care, Feminine Care och Incontinence Products Retail i USA, Kanada och Latinamerika. Andres Gomez utnämns till chef för Consumer Goods Americas.

Affärsenheten Consumer Goods, med Volker Zöller som chef, förblir oförändrad men kommer att byta namn till Consumer Goods EMEA.

Affärsenheten Professional Hygiene kommer även att innefatta verksamheten Latin America Professional Hygiene. Pablo Fuentes blir chef för affärenheten. Han efterträder Don Lewis, som har bestämt sig för att lämna Essity, vilket har meddelats tidigare.

Affärsenheten Health & Medical Solutions kommer att innefatta den medicinska verksamheten i Latinamerika och byta namn till Health & Medical med Ulrika Kolsrud som chef.

Vidare kommer den globala enheten Global Operational Services att omvandlas till Digital and Business Services. Rekryteringen av en ny chef inleds nu.

Global Procurement, idag en del av den globala enheten Global Operational Services kommer att integreras i Global Supply Chain, med Donato Giorgio som chef.

Robert Sjöström, för närvarande chef för Global Operational Services, får en ny roll och lämnar koncernledningen. Han kommer att fortsätta att rapportera till Essitys vd och koncernchef Magnus Groth i sin nya roll som senior rådgivare för strategiska projekt.

Vinda, Essity Australasia och Knix påverkas inte av ovanstående förändringar. Essitys koncernfunktioner och den globala enheten Global Brand, Innovation & Sustainability förblir oförändrade.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Essity

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Essity

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt