Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

EU

EU nära plan på att skjuta upp tullar på elbilar som handlas med Storbritannien - BN

EU är nära en plan om att skjuta upp tariffer på elbilar som handlas med Storbritannien, säger källor till Bloomberg News.

Medlemsländerna uppges ha bett EU att komma med förslag, inklusive en möjlig uppskjutning av tullen på 10 procent, efter att Frankrike, det enda stora medlemslandet som motsätter sig en klar uppskjutning, signalerat att det kan finnas en möjlig väg framåt.

EU:s vice ordförande Maros Sefcovic och EU-ministrar diskuterade frågan förra veckan, enligt källorna.

Dagens regler säger att elbilar som rör sig mellan Storbritannien och EU kommer att dra på sig tull om mindre än 45 procent av deras värde kommer från regionen. Europeiska biltillverkare vill förlänga den planerade infasningsperioden med tre år eftersom lokal battericellförsörjning inte är redo.

Tullarna kan kosta sektorn runt 4,3 miljarder euro under de kommande tre åren enligt tillverkarna Volkswagen och Renault.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.