Nyhet

Eurocine Vaccines ingår avtal med huvudägare om inlösen av teckningsoptioner

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines har avtalat om säkerställande av teckningsoptioner och garantiteckning med huvudägaren Flerie Invest om ungefär 50 procent av emissionsvolymen av teckningsoptionerna TO 4. Parterna har även ingått teckningsförbindelser om ytterligare 11,4 procent. Det framgår av ett pressmeddelande.

Sammanlagt har Eurocine Vaccines och Flerie Invest avtalat om teckningsförbindelser och garantiteckning motsvarande 61,4 procent av emissionsvolymen för TO 4. I samband med säkerställandet har Flerie Invest ingått avtal om lock up avseende 100 procent av sitt aktieinnehav, motsvarande 13 procent av den totala andelen kapital och röster.

Genom företrädesemissionen, som styrelsen beslutade om i maj förra året, emitterades ungefär 3,16 miljoner teckningsoptioner. Under kommande teckningsperiod har innehavare möjlighet att teckna en ny aktie för varje teckningsoption.

Utnyttjandeperioden pågår mellan 14 och 28 mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt