Nyhet

Eurocine

Eurocine Vaccines ökar förlusten något i Q2 - visar framsteg i projekt

Vaccinbolaget Eurocine Vaccines redovisar som väntat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade något.

Rörelseresultatet blev -5,3 miljoner kronor (-4,4). Resultatet före och skatt var också -5,3 miljoner kronor (-4,4).

Resultat per aktie hamnade på -0,373 kronor (-0,553).

Likvida medel uppgick till 20,7 miljoner kronor (24,3). Mellan den 14-18 mars sker inlösen av teckningsoption serie 4.

"Vår senaste prekliniska studie har gett oss ytterligare underlag inför den kliniska studien för vår klamydiavaccinkandidat. De prekliniska resultaten visar att interferon-gamma-producerande CD4 T-celler har detekterats efter intramuskulär injektion, utöver de tidigare bekräftade antikroppssvaren. Det är mycket lovande resultat, som indikerar att vår vaccinkandidat genererar en effektiv barriär som kan förhindra infektion, men också leda till effektivare läkning av en påbörjad infektion. Resultaten tar oss också vidare i rätt riktning och gör att vi kan påbörja 2022 starkt genom pågående och planerade aktiviteter", kommenterar vd Hans Arwidsson.

Eurocine Vaccines, MkrQ2-2021/2022Q2-2020/2021Förändring
Nettoomsättning0,00,1
Rörelseresultat-5,3-4,4
Resultat före skatt-5,3-4,4
Nettoresultat-5,3-4,4
Resultat per aktie, kronor-0,373-0,553
Likvida medel20,724,3-14,8%


http://media.finwire.com/media/FWS006ECED-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eurocine Vaccines

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eurocine Vaccines

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt