Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Europa

Europa kommer att behöva 65 miljoner elfordonsladdare till 2035 - branschorganisationen Eurelectric

Europa kommer att behöva runt 65 miljoner elfordonsladdare för att försörja de prognostiserade 130 miljoner elfordon som kommer finnas på vägarna vid 2035. Detta enligt en gemensam rapport från EY och branschorganisationen Eurelectric.

De två parterna estimerar att regionens elfordonsflotta kommer att växa från 5 till 65 miljoner till 2030 för att sedan dubblas mellan 2030-2035.

"Det tog tio år att installera 400 000 laddare. Nu kommer vi att behöva installera runt 500 000 årligen till 2030 och runt 1 miljon årligen mellan 2030-2035", kommenterar EY-chefen Serge Colle.

Kostnaderna för utbyggnationen väntas bli 62 miljarder dollar.

Nordiska bolag inom sektorn som kan komma att gynnas är bland annat Garo, Zaptec, CTEK, Kempower och IPO-aktuella Charge Amps.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt