Nyhet

Europa

Europa lanserar första CDMO-spac

Europa är på väg att få sitt första spac-bolag inriktat mot förvärv av kontraktstillverkare åt bioteknik- och läkemedelssektorn, CDMO. Det framgår av ett pressmeddelande.

Det nya förvärvsbolaget, som går under namnet eureKING, avser att dra in 150 miljoner euro inför en notering på Euronext i Paris. Bolaget uppges redan ha identifierat ett 40-tal bolag där man kan välja att investera. Det handlar om tillverkare av biologiska läkemedel, cell- och genterapier samt bioterapeutiska produkter (biologiska produkter som innehåller levande organismer, t.ex. bakterier, för att förebygga, behandla eller bota sjukdomar).

Marknaden för kontraktstillverkare inom bioteknik- och läkemedelsbranschen domineras idag av Lonza, Boehringer Ingelheim, Wuxi, Catalent och Samsung Biologics. Dessa aktörer kontrollerar tillsammans över en fjärdedel av marknaden. Resten delas av mer än ett tusen bolag, enligt eureKing.

https://www.businesswire.com/news/home/20220508005053/fr

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt