Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Europeiska telekomjättar vill att stora teknikbolagen betalar avgift för internet

Europeiska telekomjättar vill att EU överväger att tvinga amerikanska teknikjättar att betala en avgift för trafiken över deras nätverk.

Telekombolagen påpekar att investeringarna i nätverksinfrastrukturen kostar stora belopp vilka teknikjättarna använder gratis till egen nytta. Man nu vill ändra på detta så att bolagen bidrar genom en avgift till uppgraderingar av infrastrukturen. Pengarna från avgiften skulle användas bland annat till att finansiera utbyggnaden av 5G- och fibernätverk.

"Utan telekombolagen, utan nätverket, finns det ingen Netflix eller Google", sade Michael Trabbia, teknik- och säkerhetschef på franska telekombolaget Orange, till CNBC.

Dessa krav har som föga väntat inte välkomnats av teknikjättarna, vilka ser på avgiften som en form av skatt på internettrafiken.

Google, Netflix, Meta (Facebooks moderbolag) Apple, Amazon och Microsoft står idag för nästan hälften av all internettrafik.

https://www.cnbc.com/2023/03/10/no-networks-no-google-telcos-urge-eu-to-charge-big-tech-for-internet.html

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt