Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Eutelsat

Eutelsat spår fördubblad ebitda om fem år från fusionen med Oneweb

Satellitoperatören Eutelsat förväntar sig att samgåendet med brittiska Oneweb leder till årliga intäkter på 2 miljarder euro år 2027. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nästa år, när affären är slutförd, väntas intäkterna uppgå till 1,2 miljarder euro. Ebitda för det kombinerade företaget spås bli cirka 700 miljoner euro. Denna siffra väntas sedan ha fördubblats till 1,4 miljarder euro om fem år.

Eutelsat aviserade fusionen i somras. Den slår samman bolagets geostationära satelliter med Onewebs konstellation av satelliter i låg omloppsbana för att erbjuda snabbt bredband.

Eutelsat, som är världens tredje största satellitoperatör mätt i intäkter, rapporterar under onsdagen också försäljningssiffror för första kvartalet. Intäkterna var ner 4,5 procent till 287 miljoner euro på jämförbar basis.

https://www.businesswire.com/news/home/20221011006201/en/Eutelsat-Strategy-Update-on-the-Proposed-Combination-with-OneWeb/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Eutelsat Communications

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Eutelsat Communications

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt