Nyhet

Evergrande har ännu inte nått en överenskommelse med obligationsinnehavarna - WSJ

Den skuldtyngda kinesiska fastighetsjätten Evergrande har ännu inte nått en överenskommelse med obligationsinnehavarna, men planerar fortfarande som tidigare aviserat att presentera en omstruktureringsplan i juli. Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till källor.

Bolaget har mer än 300 miljarder dollar i skulder och ställde in betalningar på sina obligationer förra året på grund av likviditetsproblem. Efter att fordringsägare hotat att stämma bolaget lovade de att släppa en omstruktureringsplan inom sex månader. Vilket man ska göra under i juli.

Rådgivare som representerar Evergrades borgenärer har haft diskussioner om vad som sannolikt kommer att bli en lång och utdragen skuldsanering.

Utländska fordringsägare förväntar sig att få tillbaka pengar från Evergrades offshoretillgångar som inkluderar två Hongkong-noterade företag.

"Vi är ganska pessimistiska om återhämtningen för Evergrandes obligationsinnehavare", säger Sandra Chow på CreditSights.

Hon tillade dock att många investerare är angelägna om att se hur Evergrande hanterar sin offshore-skuld, eftersom det kan ge en plan för andra utvecklare som behöver omstrukturera.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt