Nyhet

FDA

FDA skjuter upp beslut för Pfizers covid-vaccin för små barn

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA försenade plötsligt planerna på att ge Pfizer och Biontechs covid-vaccin till barn i åldrarna 6 månader till 4 år ett accelererat godkännande. Det skriver CNBC.

Peter Marks, chef för FDA:s vaccinavdelning, sa att uppdaterade data som lämnats in av Pfizer och Biontech inte stöder planen att få ut de två första doserna av vaccinet. Marks erkände att beslutet var abrupt, men sa att FDA följde vetenskapen.

"Datan som vi såg fick oss att inse att vi behövde se data från en tredje dos i den pågående studien för att kunna avgöra att vi kunde fortsätta med ett godkännande", sa Marks till reportrar under ett samtal på fredagen, utan att ge några detaljer om datan.

Den ytterligare data som inväntas ska presenteras först i april.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Pfizer

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Pfizer

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt