Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

FDA utökar förlikningsavtal med Getinge

Medicinteknikbolaget Getinge meddelar att amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA
kommer att inkludera Getinges dotterbolag Datascope som en ytterligare anläggning i företagets existerande förlikningsavtal med den amerikanska staten. Tillkommande kostnader bedöms inte vara materiella.

FDA:s slutsats grundar sig på anmärkningar från tidigare FDA-inspektioner samt ett varningsbrev relaterat till operationell efterlevnad av företagets kvalitetsledningssystem samt processer. Enligt FDA har Getinges dotterbolag Datascope inte lyckats fullt ut med att följa kvalitetsledningssystemet och relaterade processer.

"Datascope förstärker redan vidtagna åtgärder för att adressera anmärkningarna från tidigare inspektioner och varningsbrev samt för att försäkra att organisationen agerar i enlighet med kvalitetsledningssystemet. Företaget implementerar en ny operationell kvalitetsorganisation med nytt ledarskap som är mer integrerat i affärsverksamheten. En arbetsplan för vidare förbättringar kommer att lämnas in till FDA i januari 2023 i enlighet med standardförfarande, och en oberoende inspektör kommer att utses", skriver Getinge i ett pressmeddelande.

Kostnaderna för Datascopes förbättringsåtgärder mellan 2018-2022 uppgår till cirka 500 miljoner kronor. De tillkommande kostnaderna för framtida åtgärder förväntas inte vara materiella.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Getinge

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Getinge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt