Fifax tecknar tjänsteavtal om saneringsarbeten på Eckerö-anläggningen
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Fifax tecknar tjänsteavtal om saneringsarbeten på Eckerö-anläggningen

Fifax

Finska fiskodlingsbolaget Fifax och finska Livsmedelsverket har tecknat ett tjänsteavtal beträffande rengöringsarbetet i anläggningen i Eckerö enligt saneringsplanen som har bekräftats av myndigheterna. Planen har uppgjorts i nära samarbete med Fifax och dess målsättning är att utrota IHN-viruset som upptäcktes på anläggningen i juni. Det framgår av ett pressmeddelande.

Livsmedelsverket upphandlar en betydande andel av rengöringsarbetet från Fifax, beställningens helhetsvärde uppskattas till 900 000 euro. Detta innehåller arbete som utförs av Fifax och faktureras på timbasis för 600 000 euro. Det slutliga värdet bestäms enligt antal arbetstimmar som utförs och arbetet betalas i rater vartefter arbetet framskrider. Vidare är Fifax berättigat att söka ersättning för utrustning och redskap som bortskaffas i samband med saneringen eller som blir oanvändbara på grund av åtgärderna.

Rengöringsprojektet påbörjas måndagen den 17 oktober och kommer enligt uppskattning att ta cirka tio veckor att genomföra. Efter rengöringen skall anläggningen hållas tom i minst sex veckor, varefter tester skall utföras i anläggningen så att myndigheterna kan konstatera att anläggningen är säker för en återuppstart av fiskodlingsverksamheten.

Samtidigt som virussaneringsarbetet framskrider, förbereder Fifax sig för en återuppstart av produktionen.

- Om rengöringsprojektet kan framskrida enligt den beskrivna tidtabellen, kunde vi starta fiskodlingsverksamheten i anläggningen som tidigast i början av det andra kvartalet 2023, estimerar Fifax vd Samppa Ruohtula.

Tidtabellen för återuppstarten kommer att preciseras då Fifax senare publicerar sina nya operativa målsättningar på kort sikt. Beträffande återuppstarten bearbetas för tillfället flera olika alternativ samt relaterade finansieringslösningar.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Fifax

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Här lyfter vi fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Fifax

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt