First Venture investerar i Mindforce Game Lab
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

First Venture investerar i Mindforce Game Lab

First

Investeringsbolaget First Venture har tecknat avtal om att investera 3,6 miljoner kronor i Mindforce Game Lab för cirka 3,3 procent av bolaget. Det framgår av ett pressmeddelande.

Mindforce utvecklar mobilspel och appar som ska hjälpa personer med psykisk ohälsa. Enligt bolaget har dess egna studier visat att behandlingar med underhållning, genom gamification och mobilspel, leder till en signifikant förbättring av patienters efterlevnad av medicineringsplaner.

"Vi är mycket glada/nöjda över att ha säkerställt denna investeringsrunda och att First Venture går in som aktieägare i Mindforce Gamelab. Vi ser nu fram emot att sätta igång ett kliniskt program med vårt första CE-märkta spel Fig som en del av behandling och stöd för människor med depression och bipolär sjukdom" säger Anders Rabbe, vd på Mindforce Gamelab.

"Vi ser att mental ohälsa klättrar nedåt i åldrarna och påverkar fler personer än någonsin tidigare. För att komma till rätt med detta stora och världsomspännande problem samtidigt som vården möter den allt yngre genomsnittspatienten på dennes villkor, är vi övertygade om att vi behöver se bortom de traditionella vårdmetoderna. Vi ser att t.ex. gamification kommer spela en central roll i vård av bland annat mental ohälsa. Mindforces digitala lösning kompletterar de nuvarande behandlingsmetoderna på ett effektivt och modernt sätt. Potentialen i Mindforces produkt stäcker sig långt bortom de områden som bolaget fokuserar på i dagsläget och vi ser stor potential i Mindforce", kommenterar David Wendel, vd på First Venture.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om First Venture

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien First Venture

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt