Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flera

Flera storbolag påverkade av nya coronautbrott i Kina

De nya coronavirusutbrotten i Kina, som är de allvarligaste sedan i somras, har påverkat flera storbolag verksamma i landet, rapporterar Reuters.

Ett av dessa är taiwanesiska kontraktstillverkaren Foxconn vars fabrik i Zhengzhou, som är den största i världen för tillverkning av Iphones, ingår i det område som omfattas av nya nedstängningar på order av lokala myndigheter.

Också påverkade är kinesiska elbilsbolaget Nio. Bolaget har stoppat sin produktion i Hefei i samband med stigande smittotal.

Vidare har Yum China, operatör av KFC och Pizza Huts i Kina, fått temporärt stänga eller erbjuda begränsade tjänster från 1 200 av totalt cirka 12 400 restauranger. Detta är en ökning från 900 i september och 400 i snitt under juli och augusti.

Kina rapporterade 2 755 nya fall under tisdagen. Det motsvarar den högsta dagliga siffran sedan mitten av augusti. Siffran är marginell givet Kinas befolkningsstorlek men tas på största allvar av myndigheterna med tanke på nolltoleranspolitiken.

https://www.investing.com/news/economy/china-covid-curbs-exact-wider-business-toll-on-yum-ev-maker-nio-2928928

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt