Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexion

Flexion Mobile förvärvar Audiencly inom influencer marketing

Brittiska teknikbolaget Flexion Mobile genomför sitt första förvärv genom att köpa tyska Audiencly, en byrå inom influencer marketing för spelindustrin. Köpeskillingen är 9,34 miljoner euro kontant och genom aktier.

Audienclys vd och grundare Adrian Kotowski kommer att gå med i Flexions ledningsgrupp och kommer att ansvara för den övergripande ledningen av Audiencly och expansionen av Flexions erbjudande inom influencer marketing och användarförvärv.

"Tillsammans kommer vi att kunna dra nytta av tydliga marknadssynergier och samtidigt erbjuda en bredare och mer omfattande tjänst till spelutvecklare med höga intäkter runt om i världen. Detta kommer att stärka Flexions affärsmodell med högre tillväxt och förbättrad marginal", uppger Flexion Mobiles vd Jens Lauritzson.

Michael Schmidt, Audienclys medgrundare och CMO kommer att bidra till gruppens marknadsförings- och PR-strategi. Audienclys har totalt 28 anställda.

Under förra året ökade omsättningen med 190 procent för Audiencly. Enligt preliminära siffror var omsättningen 7,31 miljoner euro och ebitda-resultatet 1,37 miljoner. Affären väntas slutföras under det andar kvartalet.

Köpeskillingen kommer till hälften att betalas kontant och till hälften med egna aktier, vilka ges ut i fyra trancher under ett år.

Säljarna av Audiencly har även rätt till en tilläggsköpeskilling om upp till 10,73 miljoner euro baserat på vissa ebitda-resultat-nivåer för 2022, 2023 och 2024.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Flexion Mobile

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Flexion Mobile

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt