Nyhet

Flexqube ska visa upp eQart Navigator vid mässa i Atlanta

Vagns- och robotteknikbolaget Flexqube kommer att visa upp den nya autonoma roboten eQart Navigator vid Modex-mässan i Atlanta. Det framgår av ett pressmeddelande. Det är första gången som eQart Navigator visas upp publikt.

Den nya roboten bär inte last last utan navigerar motoriserade vagnar. Flexqube har utvecklat den primärt för användning inom tillverkningsindustrin.

"I första hand är eQart Navigator framtagen för tillverkningsindustrin då det finns ett gap mellan de automationslösningar som krävs för denna miljö och vad som finns tillgängligt på marknaden idag, där de flesta är utvecklade för lagermiljöer. Många företag har automation högt upp på agendan men implementeringen av robotar inom fabrikslogistik är fortfarande i sin linda och det är unika utmaningar kopplat till just tillverkningsindustrin", kommenterar vd Anders Fogelberg.

Flexqube planerar att under våren testa systemet under ett pilotprojekt med ett stort bolag inom bilindustrin.

Modex-mässan äger rum mellan 28-31 mars.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt