Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Flexqubes aktie rusar över 20 procent efter intervju i Di

Vagns- och robotteknikbolaget Flexqubes aktie rusar i dag 21 procent till 61,80 kronor på First North.

Bakom uppgången ligger Di Digitals intervju med Håkan Roos, som är delägare i Flexqube sedan 2018, som ser en snar lönsamhet för det Göteborgsbaserade bolaget.

Roosgruppen är numera Flexqubes tredje största ägare med drygt 17 procent av bolaget, ett värde motsvarande 73 miljoner kronor.

I intervjun med Di Digital är Håkan Roos full av tillförsikt när han talar om Flexqubes framtid.

”Omsättningen ökar starkt, snart är Flexqube lönsamma och jag räknar inte med fler emissioner. Tekniskt har man gått från manuella vagnar till e-carts, det vill säga självkörande robotvagnar. Senaste modellen heter Navigator, ligger långt framför konkurrenterna, och ska börja levereras nästa år. Den styrs med en självlärande navigationsteknik, så man behöver inte längre fälla in ledningar i golvet”, säger Håkan Roos.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Flexqube

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Flexqube

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt