Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Försäljningen

Försäljningen i dagligvaruhandeln ökade 1,1 procent i januari - Dagligvaruindex

Försäljningen i den svenska dagligvaruhandeln steg 1,1 procent under januari jämfört med samma månad 2021, visar Dagligvaruindex från branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel.

- Tillväxten på 1,1 procent ska ses i perspektivet att det var en mycket hög tillväxt i januari 2021, och trots pandemirestriktioner under hela januari var tillväxten i fysisk butik klart positiv. Den fysiska butikshandeln har visat positiva tillväxtsiffror sedan i maj 2021, säger Karin Brynell, vd på Svensk Dagligvaruhandel.

Kalendereffekten var -0,5 procent, vilket ger en kalenderjusterad tillväxt om 1,5 procent.

Försäljningen i fysiska butiker steg under månaden med 1,7 procent, samtidigt som e-handeln minskade med 6,7 procent. I januari fjol uppgick dock e-handelstillväxten till 137,8 procent. E-handelns andel av dagligvaruförsäljningen var 6,4 procent i januari i år.

Under 2021 var försäljningen i dagligvaruhandeln upp med 1,3 procent. E-handelsförsäljningen ökade med 24 procent och stod för en andel om 5,8 procent.

❤️ Gratis: Prenumerera på vårt nyhetsbrev med heta aktiecase och ladda ner vår app för bolagsbevakning!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Axfood

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt