Första patienten rekryterad till Biogaias fas 2-studie med kandidaten BGP345A
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Första patienten rekryterad till Biogaias fas 2-studie med kandidaten BGP345A

Den första patienten har skrivits in i bioteknikbolaget Biogaias kliniska fas 2-studie som utvärderar BGP345A för behandling av opoidinducerad förstoppning (OIC-1). Det framgår av ett pressmeddelande.

Opioider är ett viktigt alternativ för kronisk smärta, såsom ryggsmärta eller reumatism.

Opioidanvändning kan dock leda till flera olika biverkningar där opioidinducerad förstoppning (OIC) är den vanligaste med en varierande prevalens på 41-81 procent. Den primära behandlingen idag utgörs av laxermedel, men dock är minst 45 procent av patienterna refraktära mot det, skriver bolaget.

"Vi tror att BGP345A har potential att ge ett nytt och effektivt tillvägagångssätt för att återställa tarmrörlighet där behandlingen för närvarande är suboptimal. Inledandet av patientregistrering är ett viktigt steg i vår utveckling och bekräftar vårt engagemang för att utveckla nya levande mikrobiella lösningar inom områden med medicinska behov", säger Nigel Titford, vd för dotterbolaget Biogaia Pharma.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om BioGaia

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien BioGaia

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.