Nyhet

Fortsatt

Fortsatt god konsumtion i USA under juli enligt Mastercard

Kreditkortsjätten Mastercard noterar fortsatt god konsumtion i USA. En färsk rapport visar dock att konsumtionen varierar mellan olika sektorer.

I juli ökade bland annat försäljningen inom livsmedelssektorn med 16,8 procent jämfört med samma period förra året. Anledningen beskrivs främst vara prisökningar på dryck och mat.

Även e-handeln ökade och uppvisade tvåsiffrig tillväxt om 11,7 procent mätt på årsbasis.

Vidare fortsätter också resor att prioriteras, där hotell och logi uppvisade en tillväxt om 29,6 procent. Även flygförsäljningen steg med 13,3 procent i årstakt.

"De senaste trenderna inom detaljhandeln lägger tonvikten på konsumenternas valmöjligheter och passionsdrivna utgifter - de letar efter erbjudanden, handlar över olika kanaler och spenderar i slutändan fortfarande på upplevelser och varor som får dem att må bra", menar Mastercards seniora rådgivare Steve Sadove.

Samtidigt noterar kortjätten ett stort tapp bland hemrelaterade varor.

"Efter att ha värmts upp under pandemin har den amerikanska bostadsmarknaden svalnat avsevärt sedan början av 2022, vilket påverkar konsumenternas utgifter för hemrelaterade varor", skriver Mastercard.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Mastercard

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Mastercard

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt