Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Fortsatta börsnedgångar i USA - Fear & Greed-index indikerar extrem rädsla i marknaden

De amerikanska börserna fortsätter att sjunka på torsdagen och nedgången leds av tekniksektorn. Teknikjätten Apple faller över 4 procent och är ned cirka 22 procent sedan toppen i början av året. Sentimentet i marknaden har nu också tydligt blivit negativt och Fear & Greed-indikatorn har fallit ned till en notering på 6, vilket indikerar extrem rädsla i marknaden.

CNNMoney uppdaterar indexet varje dag och det består av en kombination av sju olika indikatorer som visar om marknaden för närvarande drivs av rädsla eller girighet. Indexet sträcker sig mellan 0 och 100.

Ju närmre indexet är 100 desto mer girighet indikeras i marknaden och tvärtom är det en hög rädsla i marknaden när indexet faller ned mot 0. Aktuell nivå kan jämföras med en notering på 62 i början av april vilket då indikerade viss girighet.

Den här typen av sentimentindikatorer har historiskt kunnat visat sig peka ut contrarian-lägen i marknaden, till exempel att börsen ofta närmar sig en botten när rädslan är som störst.

http://money.cnn.com/data/fear-and-greed/

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt