Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Foxconn

Foxconn säkrar ny anläggning i Vietnam

Elektronikproducenten Foxconn, som är en mycket stor leverantör till Apple, har säkrat en ny anläggning i Vietnam. Det skriver South China Morning Post och hänvisar till inskickade börsdokument.

Närmare bestämt har Foxconn tecknat ett hyresavtal med Saigon-Bac Giang Industrial Park om en tomt på 45 hektar för 62,5 miljoner dollar för att tillgodose "operativa behov och utöka produktionskapaciteten". Hyreskontraktet löper fram till februari 2057.

Nyheten är ett tecken på att den taiwanesiska teknikleverantören fortsätter sina ansträngningar att flytta mer produktion från Kina efter stora covid-relaterade störningar i slutet av förra året.

Foxconn undertecknade i augusti förra året ett avtal värt 300 miljoner dollar med en vietnamesisk byggherre för att uppföra en ny fabrik i Bac Giang, där företaget redan tillverkar Ipads och Airpods, har Reuters tidigare rapporterat. Vilken typ av produkter som skulle tillverkas vid de nya anläggningarna är oklart.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Apple

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Apple

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt