Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Garo

Garo ökar omsättning men minskar vinsten under tredje kvartalet (uppdatering)

(uppdatering avser från stycke fem och sex)

Elinstallationsbolaget Garo redovisar ökande omsättning under tredje kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelsevinsten minskade.

Omsättningen steg 7,9 procent till 317,0 miljoner kronor (293,9).

Rörelseresultatet blev 37,4 miljoner kronor (48,5), med en rörelsemarginal på 11,8 procent (16,5).

Resultatet efter skatt blev 26,6 miljoner kronor (39,4). Resultat per aktie hamnade på 0,53 kronor (0,79).

Den utmanande situationen i leveranskedjan lättade något under det tredje kvartalet, jämfört med det första halvåret. Garo Electrification har levererat.
E-mobility har å andra sidan påverkats negativt. Ett mindre antal kritiska komponenter som varit svåra att få leveranser på har dock påverkat produktionen och leveranskapaciteten för området negativt.

Försäljningen väntas i det fjärde kvartalet vara i linje eller något under fjolårets nivå. E-mobility möter också tuffa jämförelsetal.

Garo, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning317,0293,97,9%
Rörelseresultat37,448,5-22,9%
Rörelsemarginal11,8%16,5%
Nettoresultat26,639,4-32,5%
Resultat per aktie, kronor0,530,79-32,9%


http://media.finwire.com/media/FWM007E746-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Garo

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Garo

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt