Nyhet

Genetic

Genetic Analysis minskade förlusten

Norska diagnostikbolaget Genetic Analysis redovisar en ökad omsättning och minskad förlust under det fjärde kvartalet jämfört med samma period året innan.

Omsättningen steg till 2,8 miljoner norska kronor (2,0).

Resultatet före skatt var -7,1 miljoner norska kronor (-7,8).

Resultatet efter skatt blev -7,1 miljoner norska kronor (-7,8), och per aktie -0,28 norska kronor (-0,46).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -16,5 miljoner norska kronor (-1,4).

Likvida medel uppgick till 46,8 miljoner norska kronor (24,2).

”Ett viktigt mål för General Analysis att förbereda sig för geografisk expansion mot stora marknader och vi är stolta över att kunna säga att vi kunde inleda 2022 med en viktig milstolpe – undertecknandet av ett utvecklingsavtal för mikrobiomdiagnostik för den kinesiska marknaden tillsammans med Thalys Medical Group”, kommenterar vd Ronny Hermansen.

Genetic Analysis, MNOKQ4-2021Q4-2020Förändring
Nettoomsättning2,82,040,0%
Resultat före skatt-7,1-7,8
Nettoresultat-7,1-7,8
Resultat per aktie, NOK-0,28-0,46
Kassaflöde från löpande verksamhet-16,5-1,4
Likvida medel46,824,293,4%


http://media.finwire.com/media/FWS006F0B1-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Genetic Analysis

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Genetic Analysis

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt