Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Google

Google stänger ned Stadia

Google stänger ner spelstreamingtjänsten Stadia den 18 januari 2023, enligt ett blogginlägg.

Stadia upphör att existera av det enkla skälet att tjänsten inte lyckades locka till sig tillräckligt med användare. Google tänker nu återbetala all Stadia-hårdvara som köpts in från dess webbutik, samt alla spelköp och köp inifrån spel. De flesta kunder ska ha fått pengarna tillbaka vid mitten av januari, enligt bolaget.

Vad gäller Stadia-anställda kommer dessa att få nya uppdrag inom andra delar av bolaget.

Google skriver också att man ser möjligheter att tillämpa tekniken bakom Stadia inom andra områden av koncernen, däribland Youtube, Google Play och satsningarna inom augmented reality.

Stadia lanserades i mars 2019. Tjänsten hann alltså existera i lite mer än tre år innan den nu läggs ner för gott.

https://blog.google/products/stadia/message-on-stadia-streaming-strategy/

https://www.theverge.com/2022/9/29/23378713/google-stadia-shutting-down-game-streaming-january-2023

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Alphabet

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Alphabet

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt