Nyhet

Green Landscaping förvärvar bolag i Norge med omsättning på 240 miljoner norska kronor

Utemiljöbolaget Green Landscaping har tecknat avtal om att förvärva samtliga aktier i norska Aktiv Veidrift, verksamma inom infrastruktur. I fjol hade bolaget en omsättning om ungefär 240 miljoner norska kronor, framgår det av ett pressmeddelande.

Aktiv Veidrift beskrivs erbjuda tjänster kring tre huvudsegment inom infrastruktur, vatten och avlopp, vägar samt landscaping-tjänster. Sätet är i Drammen i Norge och företaget har omkring 100 anställda.

- Aktiv Veidrift är ett professionellt företag som är väl förberett att möta framtiden. Genom sina tjänster bidrar bolaget till att skapa samhällsnytta och har satsat på en elektrifierad maskinpark. Jag är övertygad om att Aktiv Veidrift kommer bidra till att göra oss än starkare som grupp på den norska marknaden, kommenterar Atle Roll-Matthiesen, regionchef i Norge på Green Landscaping.

Transaktionen väntas slutföras under första halvåret i år.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Green Landscaping

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Green Landscaping

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt