Guggenheim sänker prognoser för Tesla efter nya riktlinjer om skattelättnader i USA
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Guggenheim sänker prognoser för Tesla efter nya riktlinjer om skattelättnader i USA

Guggenheim

Analyshuet Guggenheim drar ned prognoser på elbilstillverkaren Tesla för 2022-2023 eftersom färre modeller än väntat kommer kvalificera sig för skattelättnader enligt stödprogrammet Inflation Reduction Act (IRA). Det skriver Seeking Alpha.

Skattemyndigheten släppte under gårdagen nya riktlinjer för fordon som kvalificerar sig till skattelättnaden 7 500 dollar. Villkoren för skattelättnaden omfattar specifikationer om att fordonen måste monteras i Nordamerika och fastställer pristak för kvalificerade bilar och SUV:er. För den förstnämnda bilen är 55 000 dollar det maximala prisbasbeloppet medan SUV:s prisbasbelopp får sträcka sig upp till 80 000 dollar.

Guggenheim tar upp pristaket som en faktor som påverkar Tesla och dess Model Y specifikt.

"I korthet är riktlinjerna negativt för Tesla med de flesta Model Y som omfattas av ett pristak på 55 000 dollar. Som en följd av detta kommer endast den sjusitsiga versionen av Model Y att vara berättigad till prisbegränsningen på 80 000 dollar, och även om detta kommer att göra det fordonet mer attraktivt, tror vi att det utgör en låg procentandel av den totala försäljningen i USA", förklarade företagets analytiker som lade till:

"Vi uppskattade tidigare att 60-70 procent av Teslas amerikanska enheter skulle kvalificera sig för EV-försäljningskrediter baserat på nuvarande priser, men med den reviderade vägledningen kommer den siffran troligen att ligga närmare 10-20 procent, om inte en prissänkning på Model 3 LR sker."

Guggenheim upprepar neutral på Tesla-aktien. Samtidigt menar de att risken är på nedsidan på kort sikt då konsensus för 2023 sänks och investerare ställer om till lägre tillväxt på medel till lång sikt.

Tesla, som igår steg 8,1 procent, backar 1,9 procent i förhandeln.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Tesla

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Tesla

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt