Heinekens resultat högre än väntat - men slopar marginalprognos för 2023
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Heinekens resultat högre än väntat - men slopar marginalprognos för 2023

Heinekens

Nederländska öljätten Heineken levererar starkare halvårssiffror än väntat men högre kostnader tvingar bolaget att skippa sitt marginalmål för 2023.

De justerade nettointäkterna ökade organiskt med 24,3 procent till 13,49 miljarder euro. Väntat var en ökning med 20,6 procent enligt Bloombergs estimat.

Heinekens vd Dolf van den Brink beskriver att företaget gynnades av återhämtningen i Asien-Stilla havet och att konsumenterna i Europa återvände till barerna. Bolaget växte snabbare än branschen i mer än hälften av marknaderna.

Den organiska tillväxten för ölvolymen var 7,6 procent, mot väntade 5,7 procent.

Det justerade rörelseresultatet steg med 24,6 procent till 2,16 miljarder euro. Väntat enligt en sammanställning av bolaget var en ökning med 17 procent.

Heineken upprepar guidningen för 2022 men för 2023 slopas marginalmålet på grund av högre kostnader.

💡 Tips från oss på Börskollen

Aktieapp – Högsta betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och över 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Heineken

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Populära ekonominyheter

Om aktien Heineken

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: [email protected]

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 72% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2024 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.