Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Heinekens

Heinekens resultat högre än väntat - men slopar marginalprognos för 2023

Nederländska öljätten Heineken levererar starkare halvårssiffror än väntat men högre kostnader tvingar bolaget att skippa sitt marginalmål för 2023.

De justerade nettointäkterna ökade organiskt med 24,3 procent till 13,49 miljarder euro. Väntat var en ökning med 20,6 procent enligt Bloombergs estimat.

Heinekens vd Dolf van den Brink beskriver att företaget gynnades av återhämtningen i Asien-Stilla havet och att konsumenterna i Europa återvände till barerna. Bolaget växte snabbare än branschen i mer än hälften av marknaderna.

Den organiska tillväxten för ölvolymen var 7,6 procent, mot väntade 5,7 procent.

Det justerade rörelseresultatet steg med 24,6 procent till 2,16 miljarder euro. Väntat enligt en sammanställning av bolaget var en ökning med 17 procent.

Heineken upprepar guidningen för 2022 men för 2023 slopas marginalmålet på grund av högre kostnader.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Heineken

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Heineken

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt