Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hilbert

Hilbert Group vände till förlust under första kvartalet

Investeringsbolaget Hilbert Group redovisar ökande omsättning under första kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet visade förlust mot föregående periods vinst.

"Hittills i år har miljön varit mycket utmanande för traditionella och digitala tillgångar. Bitcoin är ned med nära 60 procent från rekordnivån i slutet av 2021 och många ledande Altcoins är nere 80-90 procent över samma period. Det är viktigt att förstå att genom hela historien avseende digitala tillgångar har vi sett svängningar som så här många gånger tidigare och marknaderna kommer att återhämta sig. Tiden att bygga är under björncykler; vi kan inte kontrollera digitala tillgångspriser eller sentimentet på aktiemarknaderna, men vi kan kontrollera vad vi arbetar på under utmanande tider", skriver vd Niclas Sandström i rapporten.

Omsättningen steg till 3,8 miljoner kronor (2,3).

Rörelseresultatet blev -6,2 miljoner kronor (1,8).

Resultatet efter skatt blev -4,5 miljoner kronor (1,9).

Hilbert Group, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning3,82,365,2%
Rörelseresultat-6,21,8
Rörelsemarginal78,3%
Resultat före skatt-4,51,8
Nettoresultat-4,51,9


http://media.finwire.com/media/FWS0075329-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hilbert Group

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hilbert Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.