Nyhet

Hodl

Hodl Spac Europe backar 1,8 procent i premiärhandeln på Spotlight

Spac-bolaget Hodl Spac Europe började i dag den 21 januari att handlas på Spotlight Stock Market. Aktien handlas med kortnamnet HODL.

Hodl Spac Europe är ett svenskt förvärvsbolag eller spac, special purpose acquisition company, vars syfte är att ta in kapital och inom 24 månader, med möjlighet av förlängning upp till 36 månader, genomföra förvärv av ett eller flera onoterade målbolag. Hodl fokuserar på målbolag som erbjuder produkter eller tjänster inom blockchain-industrin.

Erbjudandet att teckna aktier i bolaget inför noteringen blev kraftigt övertecknat. Bolaget tillfördes 29,5 miljoner kronor före emissionskostnader och 1 100 aktieägare. Teckningskursen var 5 kronor per aktie.

Aktien har hittills i dag handlas till 5,30 kronor som högst betalt och 4,86 kronor som lägst betalt. Klockan 09.40 var senast betalt 4,91 kronor, vilket är en nedgång på 1,8 procent jämfört med teckningskursen på 5 kronor per aktie. Aktier för 1,9 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 7,90 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 39 miljoner kronor räknat på sensat betalt.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HODL Spac Europe

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien HODL Spac Europe

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt