Nyhet

Hög

Hög efterfrågan på covid-tester distribuerade av bland annat EQL Pharma - Di

Efterfrågan på covid-tester som bland annat generikabolaget EQL Pharma distribuerar ökade med 300 procent mellan oktober och december. Det uppger bolagets vd och största ägare, Christer Fåhraeus, i en intervju med Dagens industri.

Spridningen av omikronvarianten har gjort att efterfrågan på covidtester ökat lavinartat, vilket gynnat EQL Pharma som utöver utveckling av nischade läkemedel även importerar och distribuerar självtest från bland annat Boson.

Boson är en av de större spelarna på marknaden och enligt Dagens Industris kartläggning ligger deras tester (en- respektive fempack) trea och femma på Apoteas lista över den senaste veckans bästsäljare.

Fårhaeus kommenterar till tidningen att Bosontesterna blir en tydlig bidragsgivare till rörelseresultatet, men förtydligar även att EQL inte är Sveriges enda distributör av storsäljare som Boson.

Slutligen förklarar EQL-chefen att försäljningsökningen på 300 procent inte nödvändigtvis återspeglar sig i försäljningen, då apotekskedjorna använder alla leverantörer de kan hitta när det blir riktigt stor efterfrågan.

https://www.di.se/nyheter/covidtestningen-skenar-spotlightbolaget-om-efterfragan-plus-300-procent/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt