Hoi Publishing avser genomföra nyemission på cirka 6,5 miljoner kronor
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hoi Publishing avser genomföra nyemission på cirka 6,5 miljoner kronor

Hoi

Styrelsen för bokförlaget Hoi Publishing har fattat beslut om att genomföra en företrädesemission. Därtill har bolaget upptagit ett brygglån.

Vid full teckning erhåller bolaget en emissionslikvid om högst 7,1 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader vilka beräknas uppgå till runt 0,6 miljoner.

Emissionen är skriftligt säkerställd av medlemmar i styrelse, ledning, befintliga aktieägare genom teckningsåtaganden till 31 procent (motsvarande 2,2 miljoner kronor).

En befintlig aktie i Hoi som innehas på avstämningsdagen den 8 april 2024 berättigar till en (1) teckningsrätt. Fem (5) teckningsrätter berättigar till teckning av fyra (4) nya B-aktier i Hoi.
Teckningskursen har fastställts till 0,40 kronor per B-aktie. Sista handelsdag i B-aktien med rätt att erhålla teckningsrätter är den 4 april.

Extra bolagsstämma ska hållas den 4 april 2024.

"Motivet till Emissionen är i förstahand att skapa rätt förutsättningar för genomförandet av förvärvet av Ekström & Garay på bästa sätt, att integrera, effektivisera och utveckla centrala funktioner i verksamheten, att stärka bolagets finansiella ställning genom att minska skuldsättningen samt ge bolaget en möjlighet att genomföra nödvändiga och lönsamma investeringar i verksamheten samt för att fortsätta förvärva attraktiva verksamheter", skriver bolaget i pressmeddelandet.

I syfte att säkerställa bolagets kortfristiga rörelsekapitalbehov fram till det att likvid från emissionen tillfaller Hoi har bolaget upptagit ett brygglån om 1,3 miljoner kronor från Future Conference. För brygglånet utgår ränta om 2 procent per påbörjad 30-dagarsperiod samt en uppläggningskostnad om 5 procent.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Hoi Publishing

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Hoi Publishing

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt