Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Indianstammar i USA förlikas med läkemedelsbolag gällande opioidkrisen

Indianstammarna, ursprungsbefolkningen i USA, har förhandlat fram en förlikning på 590 miljoner dollar med läkemedelsbolag gällande opioidkrisen. Det rapporterar AP.

Uppgörelsen är med kvartetten Johnson & Johnson, AmerisourceBergen, Cardinal Health och McKesson. Enligt nyhetsbyrån får alla stammar som är erkända av den federala regeringen rätt att ta del av förlikningen även de som inte stämt bolagen.

Därutöver kan det bli på tal om enskilda förlikningar mellan bolagen och de stammar som blivit hårdast drabbade av opioidkrisen. En studie har visat att överdoseringen med opioider har varit som störst bland ursprungsbefolkningen i USA.

Av den ovannämnda summan kommer J&J att betala 150 miljoner över två år och de övriga bolagen 440 miljoner över en sjuårsperiod.

https://apnews.com/article/business-health-native-americans-opioids-2d09b934cf342bd51f5e625195b6cc87

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Johnson & Johnson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Johnson & Johnson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt