Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma genomför aviserad företrädesemission på 41 miljoner kronor

Forskningsbolaget Initiator Pharma har beslutat att genomföra en nyemission på 41 miljoner kronor med företrädesrätt för aktieägarna. Styrelsen utnyttjar därmed bemyndigandet från den nyligen hållna extra bolagsstämman att emittera aktier. Det framgår av ett pressmeddelande.

Initiator Pharma aviserade den 13 april att en företrädesemission på 41 miljoner kronor skulle genomföras.

Villkoren är 2:17, innebärande att 17 befintliga aktier ger rätt att teckna två nya aktier till teckningskursen 7,50 kronor per aktie. Teckningskursen är därmed densamma som i den nyligen genomförda riktade nyemissionen på 20 miljoner kronor.

Företrädesemissionen är säkerställd till 100 procent genom teckningsförbindelse- och garantiåtagaravtal från bolagets största ägare, Linc och Adrigo Asset Management.

Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt är den 8 juni och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 9 juni. Teckningstiden löper från 16 till 30 juni och handel med teckningsrätter sker den 16 till 27 juni.

Företrädesemissionen kommer att säkerställa långsiktig finansiering till tidigt 2024, vilket möjliggör för Initiator att avancera samtliga kliniska program i enlighet med fastställda planer och prioriteter. Kapitalet kommer också att stödja Initiators affärsstrategi att identifiera attraktiva men undervärderade tillgångar i kliniskt skede och främja dessa genom kostnadseffektiva kliniska prövningar för att leverera viktiga brytpunkter i indikationer med betydande otillfredsställda medicinska behov inom ledningsgruppens expertområden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.