Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma genomför riktad nyemission och företrädesemission på 61 miljoner kronor (R)

(Rättelse i andra stycket avseende fördelningen av emissionernas storlek)

Forskningsbolaget Initiator Pharma avser genomföra en riktad nyemission och en företrädesemission som är fullt garanterad. Bolaget kommer tillföras totalt 61 miljoner kronor för att finansiera sina kliniska program in i början av 2024. Det framgår av ett pressmeddelande.

Nyemissionerna ska godkännas på en extra bolagsstämma. Den riktade nyemissionen är på 20 miljoner kronor och riktas till Linc och Adrigo Asset Management. Företrädesemissionen är på 41 miljoner kronor och garanteras av Linc och Adrigo Asset Management.

Villkoren i företrädesemissionen blir 2:17, innebärande att 17 befintliga aktier ger rätt att teckna två nya aktier. Teckningskursen i bägge nyemissionerna är 7,50 kronor per aktie.

Företrädesemissionen kommer att verkställas så snart prospektet har granskats och godkänts av den danska Finansinspektionen, indikativt i mitten av juni 2022. Kallelsen till den extra bolagsstämman kommer publiceras inom de närmaste dagarna.

- Jag uppskattar verkligen det fortsatta stödet och förtroendet för Initiator Pharma som våra två ankarinvesterare, Linc och Adrigo, visar. Denna finansiering kommer att vara väsentlig för att ytterligare utveckla alla våra pågående program och säkra vårt finansieringsbehov till början av 2024. Linc och Adrigo visar nu ytterligare support till vårt team och bolag genom en väsentlig ökning av sitt ägande i Initiator Pharma geno denna föreslagna finansiering. Från och med nu har vi två verkligt erfarna och skickliga ankarinvesterare i vårt företag. Jag är övertygad om att detta är av stort värde för oss som ledningen och för alla aktieägare på kort såväl som lång sikt, säger Initiator Pharmas vd Claus Elsborg Olesen.

- Vi är glada över att fortsätta vårt stöd till Initiator Pharma-teamet, som en långsiktig investerare. Teamet har övertygat oss om sin expertis inom klinisk utveckling, och företaget är på väg att leverera mycket väsentliga datapunkter i sina kliniska program under de kommande 18 månaderna. Dessutom uppskattar vi att ledningen kontinuerligt utvärderar tillgångar i klinisk fas som kan addera värde till portföljen och bolagets utveckling. Med stöd från Linc har Initiator nu finansiell stabilitet att fokusera och ägna sina resurser till pågående studier och affärsutvecklingsaktiviteter, säger Karl Tobieson, vd i Linc.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.