Initiator Pharma rapporterar positiva effektdata i fas I-studie i smärtprogrammet
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nyheter Finwire / Börskollen

Initiator Pharma rapporterar positiva effektdata i fas I-studie i smärtprogrammet

Forskningsbolaget Initiator Pharma har erhållit toplineresultat från fas I-studien rörande IPTN2021 och de första statistiska utvärderingarna har genomförts. Det framgår av ett pressmeddelande.

”Det är mycket glädjande att vi har erhållit de första kliniskt relevanta och smärtrelaterade resultaten avseende effekt från den här studien i friska frivilliga. Vi ser fram emot att slutföra analysen av hela datapaketet under de kommande månaderna och vi är mycket entusiastiska över dessa första resultat som vi nu erhållit", säger Claus Elsborg Oelsen, vd på Initiator Pharma, i en kommentar och fortsätter.

"Dessa data stöder vår tro på IP2015 som en potentiell ny behandling av neuropatisk smärta. Eftersom nuvarande standardbehandling ofta är kopplad till allvarliga biverkningar och begränsad effekt finns det utan tvekan ett betydande medicinskt behov av förbättrad behandling för patienter med neuropatisk smärta. Vi är således inte bara stärkta av de kliniska data på smärtlindring vi har sett i dessa toplineresultat – vi är också mycket nöjda över att endast milda biverkningar observerats i studien.”

Totalt 24 friska manliga försökspatienter har ingått. IP2015 visade en statistiskt signifikant effekt på allodyni (p=0,049) och visade en dosberoende effekt på de utvärderade smärtparametrarna. Pregabalin (p=0,083) och IP2015 (p=0,051) tenderade att minska hyperalgesi, även om effekten på hyperalgesi inte var statistiskt signifikant jämfört med de som erhållit placebo. Inga oväntade biverkningar har noterats. En färdig rapport väntas i det tredje kvartalet.

"I denna explorativa singeldos-studie har läkemedelssubstansen IP2015 visat lovande kliniskt relevant effekt på smärta som korrelerar väl med och konfirmerar resultaten från våra prekliniska smärtmodeller. De initiala resultaten från den här studien är lovande för fortsatt utvecklingen av IP2015 inom neuropatisk smärta", säger Ulf Simonsen, Chief Scientific Officer på Initiator Pharma.

Den här typen av studier är mycket viktiga för ett bolag som Initiator Pharma.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar. Investeringar innebär risk (se här)

Tips: 50% rabatt hos fondroboten Opti

Dags att komma igång med sparande? Fondroboten Opti erbjuder en populär spartjänst som är perfekt för regelbundet månadssparande. Just nu får nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 automatiskt 50 % rabatt på Optis avgift i 3 månader!

STÄNG X
Populär sparapp – över 500 000 nedladdningar
Många och höga externa omdömen
Högst grad av diversifiering
Perfekt för regelbundet månadssparande
KOM IGÅNG

Nya kunder som använder Börskollens unika kampanjkod BORSKOLLEN50 får automatiskt 50 procent rabatt på Optis avgift i 3 månader

Populära ekonominyheter

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt