Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator

Initiator Pharma redovisar som planerat ingen omsättning - all utveckling följer plan

Forskningsbolaget Initiator Pharma redovisar som planerat ingen omsättning under andra kvartalet. Rörelseförlusten ökade, vilket också är planerat.

Rörelseresultatet blev -13,5 miljoner danska kronor (-4,9). Resultatet efter skatt blev -13,6 miljoner danska kronor (-5,4). Resultat per aktie hamnade på -0,26 danska kronor (-0,14).

Likvida medel uppgick till 29,5 miljoner danska kronor (31,1).

I och med den kapitalisering som företaget genomfört är man finansierat fram i början av 2024. Det innebär att man kan genomföra sina kliniska program i linje med plan, skriver företaget i rapporten.

De kliniska programmen för IPED2015 och IP2018 löper enligt plan. Patientrekryteringen till studien för IPED2015 löper enligt plan. Inkludering och dosering av de sista 120 patienterna väntas slutföras före årsskiftet.

En slutlig rapport för IPTN2021, som presentera positiva toplineresultat, väntas i det tredje kvartalet.

Initiator Pharma, MdkkQ2-2022Q2-2021Förändring
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-13,5-4,9
Nettoresultat-13,6-5,4
Resultat per aktie, dkk-0,26-0,14
Likvida medel29,531,1-5,1%


http://media.finwire.com/media/FWS0079D4D-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.