Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Initiator Pharma uppdaterar kring pågående och planerade kliniska studier

Forskningsbolaget Initiator Pharma lämnar en uppdatering om sina pågående och planerade kliniska studier.

Vad gäller fas 2a-studien i IP2018-programmet kan bolaget meddela att 22 av 24 patienter har inkluderats, och att de två sista patienterna väntas bli inkluderade inom kort. Dataavläsningen förväntas kunna ske senast under andra kvartalet 2023.

När det kommer till den pågående fas 2b-studien i Iped2015-programmet skriver Initiator att en ansökan har lämnats in om att ändra studieprotokollet. Bakgrunden är att bolaget vill "optimera patientrekryteringen utan att kompromissa med relevansen av data vid slutförandet av studien".

Slutligen meddelar bolaget att en farmakokinetisk studie, PK-studie, ska initieras i IPTN2021-programmet. Detta är beslutat i syfte att "stödja det framtida kliniska utvecklingsprogrammet inom neuropatisk smärta, med målsättning att generera mer data som vägledning för prioriteringar i programmet och för att stärka programmets immaterialrättsliga position".

Initiator understryker också att samtliga ovannämnda aktiviteter är fullt finansierade genom kapitalanskaffningen som skedde i somras. Det tilläggs att också att kapitalet kommer räcka för att finansiera alla för närvarande planerade aktiviteter fram till slutet av 2024.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Initiator Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Initiator Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.