Nyhet

Instacart

Instacart siktar på notering innan årsskiftet - WSJ

Matleveransföretaget Instacart planerar att gå till börsen innan slutet av året, enligt källor till Wall Street Journal.

Det är tidigare än vad många bedömare uppskattat sett till rådande marknadsförhållanden. Många bankrådgivare har uppgett att de inte räknar med stora listningar av icke-lönsamma bolag att dra igång innan marknadsvolatiliteten avtar och andra noteringar återhämtar sig.

Enligt insynspersonerna har Instacart redan ansökt konfidentiellt om en listning och är nu i färd med att svara på kommentarer från finansinspektionen SEC kring sina dokument. Personerna kan också avslöja att bolaget uppnådde lönsamhet under andra kvartalet.

Det uppges också att Instacart numera lutar mot en traditionell notering jämfört med tidigare planer om en direktnotering. Bolaget avser att använda kapitalet från listningen till framtida förvärv.

Instacarts senaste kända värdering uppgår till 24 miljarder dollar, motsvarande 245 miljarder kronor.

https://www.wsj.com/articles/instacart-aims-to-go-public-before-years-end-defying-a-frozen-ipo-market-11659037083

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt