Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Integrums artikel ska prövas hos Npof

Medicinteknikbolaget Integrum uppger att Göteborgs universitet har valt att låta Nämnden för prövning av oredlighet i forskning, Npof, granska en artikel på misstanke om avvikelse från god forskningssed.

Artikeln, till vilken Integrums vd Richard Brånemark är medförfattare i egenskap av forskare med affiliering till Göteborgs universitet, avser fallbeskrivningar av bolagets implantat e-OPRA. Den publicerades i New England Journal of Medicine, NEJM, i april 2020. Det har senare framkommit att en fjärde patient, som drabbades av komplikationer, inte inkluderats i artikeln vilket ledde till en granskning av en forskningsetisk kommitté på Chalmers tekniska högskola.

Nu har även Göteborgs universitet på grund av Brånemarks koppling valt att pröva ärendet hos Npof.

"Det är bra att denna fråga nu utreds ordentligt av oberoende instanser. Ingen har haft för avsikt att ge någon missvisande information i samband med publiceringen i NEJM och alla jävsförhållanden har redovisats enligt gängse rutiner, men det är tydligt att det trots detta uppstått frågor. Jag kommer självklart vara behjälplig med underlag i det fall Npof skulle välja att utreda ärendet vidare", säger Brånemark.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Integrum

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Integrum

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt