Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Job Solution förvärvar Chefspoolen i Sverige

Rekryteringsbolaget Job Solution har ingått avtal om förvärv av Chefspoolen i Sverige för en preliminär köpeskilling om 1,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Chefspoolen erbjuder rekryterings- och interimtjänster till verksamheter inom den offentliga sektorn. Under räkenskapsåret 2021/22 hade bolaget en nettoomsättning om 8 miljoner kronor med ett rörelseresultat på 1,1 miljoner.

Idag är Sofe von Homeyer vd för Chefspoolen men i samband med tillträdet, som beräknas till 1 december, kliver Job Solutions operativa chef Andreas Wassenius in som tillförordnad vd.

Det beskrivs att merparten av de organisationer som Chefspoolen har ramavtal med verkar inom samma verksamhetsområden som dotterbolag inom Job Solutions. Det väntas därmed möjliggöra framtida synergier mellan bolagen.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Job Solution Sweden

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Job Solution Sweden

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt