Nyhet

Johnson & Johnson får CAR-T cellterapi godkänd av FDA

Amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA har godkänt en behandlingsterapi av Johnson & Johnson och dess Kina-fokuserade samarbetspartner Legend Biotech för en viss typ av cancer i vita blodceller. Det rapporterar Reuters.

Behandlingen är en så kallad CAR-T-cellsterapi som tar patientens sjukdomsbekämpande T-celler, genmanipulerar dem för att rikta in sig på specifika proteiner i cancerceller, och låter dem söka upp och attackera cancern.

J&J och Legend Biotech tänker dela lika på vinsten från behandlingen världen över med undantag i Kina. Där kommer Legend Biotechs vinstandel att ligga på 70 procent och J&J:s på 30 procent.

Legend och J&J-bolaget Janssen Biotech ingick ett samutvecklingsavtal 2017, där de skulle samutveckla och kommersialisera terapin, som initialt utvecklades av Legend. För det betalade Janssen 350 miljoner dollar up-front.

Terapin, vid namn Carvykti/cilta-cel, granskas för närvarande även av hälsomyndigheter i Japan och Europa. En ansökan till Kina har ännu inte lämnats in.

https://www.reuters.com/business/healthcare-pharmaceuticals/fda-approves-jjs-cell-based-multiple-myeloma-therapy-blood-cancer-treatment-wsj-2022-03-01/

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Johnson & Johnson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Johnson & Johnson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt