Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Johnson

Johnson & Johnsons resultat bättre än väntat under Q1 - slopar prognos för covid-19-vaccin (uppdatering 2)

(Kompletterar med två sista styckena)

Amerikanska läkemedelsjätten Johnson & Johnson redovisar en omsättning i linje med förväntat under första kvartalet. Det justerade resultatet per aktie var samtidigt bättre än väntat.

Omsättningen steg 5,0 procent till 23,43 miljarder dollar (22,32). Utfallet kan jämföras med Factset analytikerkonsensus som låg på 23,62.

Justerat resultat per aktie blev 2,67 dollar (2,59), vilket är 3,5 procent bättre än analytikerkonsensus som låg på 2,58.

Johnson & Johnson står fast vid sin guidning för 2022 när det gäller justerat resultat per aktie och försäljning inom basverksamheten. Däremot drar bolaget tillbaka prognosen avseende försäljningen av dess covid-19-vaccin på grund av det globala utbudsöverskottet och en osäker efterfrågan.

Det medför att prognosen för justerad vinst per aktie totalt sett sänks till 10,15-10,35 dollar per aktie, från tidigare intervall 10,40-10,60 dollar. Analytikernas estimat ligger på 10,55 dollar per aktie.

Johnson & Johnson har tidigare guidat för 3-3,5 miljarder dollar i försäljning av covid-19-vaccinet i år. Aktien tappar 2,6 procent i förhandeln i USA.

Johnson & Johnson, BUSDQ1-2022KonsensusFörändring mot konsensusQ1-2021Förändring
Nettoomsättning23,4323,62-0,8%22,325,0%
Resultat per aktie, justerat, USD2,672,583,5%2,593,1%
Konsensusdata från Factset

http://media.finwire.com/media/FWM00727FE-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Johnson & Johnson

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Johnson & Johnson

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt